3+1: Τα καλύτερα μεζεδοπωλεία της Αθήνας

May 23, 2022

Αν σας αρέσουν τα μεζεδοπωλεία και είστε της πιο χαλαρής φάσης τότε δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε αυτά που σας παρουσιάζει το Athensmagazine.gr. Τόσο το Ιβιλάι, το Μικρασιάτικο Μεζεδοπωλείο και ο Βαρκούλες όσο και το Dopios ένα new entry στο κέντρο της Αθήνας που ήρθε για να μείνει. Ωστόσο αν σας αρέσει και το sushi τότε το Athensmagazine.gr σας έχει τις καλύτερες επιλογές.


Διαφ.

Διαφ.

Dopios

Ένα καινούριο μεζεδοπωλείο στο κέντρο της Αθήνας. Βαμμένο στα χρώματα της ελιάς που έχει επιμεληθεί ο πολύ δημιουργικός σεφ και επί χρόνια συνεργάτης των αδερφών Πιτσιλή Χριστόφορος Πέσκιας, οπότε, αναμενόμενα, τα πιάτα, που βασίζονται σε προϊόντα από διάφορες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές της Ελλάδας, κινούνται σε οικεία μονοπάτια, έχουν όμως ιδιαίτερες πινελιές.

Survivor trailer 23/05: «Τις τελευταίες μέρες ο Άρης...» - Καταγγελία «βόμβα» για Σοϊλέδη μπροστά στον Λιανό!

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

Survivor trailer 23/05: «Τις τελευταίες μέρες ο Άρης...» - Καταγγελία «βόμβα» για Σοϊλέδη μπροστά στον Λιανό!

Στο μενού θα συναντήσετε λόγου χάρη καπνιστή μελιτζανοσαλάτα με dressing από πιπεριά Φλωρίνης, ρεβιθάδα με ρεβίθια του Σαλαμουσά από τη Λήμνο και κρέμα από μανούρι, γαύρο μαρινάτο με μαγιονέζα ρέγγας, πράσινη ντομάτα και κουμκουάτ, καπνιστό χέλι του Γείτονα με πουρέ παντζαριoύ και dressing εσπεριδοειδών, ενώ στα γλυκά θα υπάρχει, μεταξύ άλλων, ένα ρυζόγαλο με τα ταπιόκα και φράουλες. Όλα τα παραπάνω θα συνοδεύονται με κρασιά, ούζα, τσίπουρα κλασικά και παλαιωμένα και άλλα αποστάγματα, όλα ελληνικά.

Info: Σκουλενίου 1, Αθήνα 105 61

Dopios μεζεδοπωλείο

Ιβιλάι

Σε έναν όμορφα διαμορφωμένο χώρο, με φωτεινά χρώματα και προσεγμένες λεπτομέρειες θα έχετε την χαρά να περιηγηθείτε τόσο στα γευστικά μονοπάτια της κουζίνας της Κωνσταντινούπολης όσο και στα... μυστικά του βυθού, με μοναδικές θαλασσινές προτάσεις. Η κουζίνα φέρει και την σφραγίδα της πολυβραβευμένης σεφ Μαρίας Εκμετσίογλου.

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

Info: Κολοκοτρώνη 1, Νέα Ερυθραία 146 71

Ιβιλάει μεζεδοπωλείο

Μικρασιάτικο Μεζεδοπωλείο

Η καταγωγή των ανθρώπων του από την Αντιόχεια της Μικράς Ασίας αλλά και η γνώση της κουζίνας της περιοχής, οι εμπειρίες και τα μυστικά της μητέρας και της γιαγιάς αποτελούν σίγουρα ένα από τα δυνατά χαρτιά του Μικρασιατικού Μεζεδοπωλείου, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Όπως καταλαβαίνεις εδώ θα κάνεις ένα μοναδικό ταξίδι σε γεύσεις και αρώματα που προέρχονται από τις περιοχές αυτές με το γιαουρτλού κεμπάπ, το χιουνκιάρ μπεγερντί, την πίτα Καισαρείας, το ταμπουλέ και αρκετά ακόμη να είναι μερικές από τις καλύτερες επιλογές.

Όλα εδώ είναι φτιαγμένα με μεράκι και με στυλ σπιτικό, φυσικά με τις καλύτερες πρώτες ύλες .Στο Μικρασιάτικο Μεζεδοπωλείο ωστόσο δεν θα έρθεις μόνο για να φας αλλά και για να διασκεδάσεις καθώς κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ αλλά και Κυριακή μεσημέρι υπάρχει ζωντανή μουσική. Στα plus και η πανέμορφη εξωτερική αυλή που ενδείκνυται για τις ηλιόλουστες μέρες.

Info: Προύσης 12, Νέα Φιλαδέλφεια Αττικής 143 41

Μικρασιάτικο Μεζεδοπωλείο

Βαρκούλες

Όχι η Νέα Ιωνία δεν έγινε λιμάνι, αλλά Βαρκούλες έχει και μάλιστα η φήμη τους φτάνει μέχρι τον Πειραιά! Το Μεζεδοπωλείο Βαρκούλες γεννήθηκε από την αγάπη των ιδιοκτητών του για το ψάρι και τα θαλασσινά και όπως καταλαβαίνετε, εδώ θα βρείτε φρέσκους και ιδιαίτερους θαλασσινούς μεζέδες καθώς και πεντανόστιμα, ευφάνταστα μεζεδάκια που συνοδεύουν ευχάριστα το τσιπουράκι σας.

Σκοπός να σας ταξιδέψουν σε ελληνικές παραδοσιακές γεύσεις αλλά και σε πιο πρωτότυπες συνταγές. Στις Βαρκούλες θα απολαύσετε σωστά ψημένο φρέσκο ψάρι που θα το θυμάστε για χρόνια, τις περίφημες Παντρεμένες για παντρεμένους και μη, αλλά και carppaccio ή ταρτάρ φρέσκου τόνου και sashimi. Και όλα αυτά σε ένα όμορφο περιβάλλον, με επιλεγμένη ελληνική έντεχνη μουσική και service υψηλού επιπέδου.

Info: Αλαίας 2, Νέα Ιωνία 142 31

Βαρκούλες μεζεδοπωλείο


Πηγή

Διαβάστε επίσης: