Μία επαγγελματίας καθαρίστρια μοιράστηκε ένα κόλπο στο TikTok, για το πώς να καθαρίσετε εύκολα την πόρτα του φούρνου σας που είναι καλυμμένη με λίπος, χωρίς τη χρήση σκληρών χημικών. Το μόνο που χρειάζεται είναι προθέρμανση, λίγη μαγειρική σόδα και ένα συνηθισμένο σφουγγάρι με τραχιά επιφάνεια.
Δείτε επίσης: Το μοναδικό υλικό που κάνει τα μάτια της κεραμικής εστίας να λάμπουν
Η Κέισι Στίβενς, ιδιοκτήτρια της υπηρεσίας καθαρισμού The Big Clean Co. που εδρεύει στο Σίδνεϊ, μοιράστηκε το hack στο TikTok της εταιρείας, εξηγώντας στους θεατές, τα βήματα αναλυτικά.
Η γυναίκα ξεκινά προθέρμανση του φούρνου για να μαλακώσει το λίπος που έχει συσσωρευτεί στην πόρτα από τις αμέτρητες ώρες μαγειρέματος και ψησίματος. Υπενθυμίζει στους θεατές να διατηρήσουν τη θερμοκρασία του φούρνου αρκετά χαμηλή ώστε να μην τους καίει.
Δείτε το εύκολο και γρήγορο κόλπο:
Η ειδική στο καθάρισμα Στίβενς, φαίνεται να ρυθμίζει τη θερμοκρασία του φούρνου ελαφρώς πάνω από 150 βαθμούς Κελσίου και στη συνέχεια βάζει χρονόμετρο για να της υπενθυμίσει πότε πρέπει να τον κλείσει.
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Αμέσως μετά, ανοίγει την πόρτα του φούρνου και την πασπαλίζει με μαγειρική σόδα. Το όξινο ανθρακικό νάτριο, πιο γνωστό ως διττανθρακικό νάτριο ή baking soda, είναι μια εύχρηστη ουσία που καθαρίζει τη βρωμιά, τη λίγδα και το λίπος. Η μαγειρική σόδα είναι επίσης απαραίτητο συστατικό για το ψήσιμο νόστιμων κέικ, muffins και ψωμιού.
Μόλις η πόρτα του φούρνου είναι ζεστή και πασπαλισμένη με μαγειρική σόδα, η Στίβενς βρέχει με νερό ένα ανοξείδωτο σφουγγάρι και ετοιμάζεται για το πιο εντατικό μέρος της διαδικασίας. Έχει έρθει η στιγμή να αρχίζει να τρίβει τη γυάλινη πόρτα.
«Όσο περισσότερο χρόνο την αφήσεις, τόσο περισσότερο θα πρέπει να τρίψεις», λέει η γυναίκα, η οποία μοιράζεται συχνά απλές συμβουλές καθαρισμού και συντήρησης σπιτιού στη σελίδα της. «Ποτέ δεν σκέφτηκα να προθερμάνω το φούρνο. Ευχαριστώ!» έγραψε ένας ακόλουθος της.
Πηγή